14 Eylül 2015 Pazartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi




  • 2 adet ince somun ekmek
  • 200g tereyağ
  • 1 avuç maydanoz veya 2 tatlı kaşığı sebze kurusu
  • 3 diş sarımsak
  • İstediğiniz kadar parmesan peyniri rendesi

 Hazırlanışı:
Tereyağı, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş parmesanı bir blendıra koyup güzelce karışmasını sağlayın.
somun ekmeği boylamasına ikiye kesin kestiğiniz somunları tam kopmadan dilimler gibi yapın ki tereyağ aralara da girsin. sonra üzerine hazırladığınız karışımdan bolca sürün. 180 derecede 7 dakika pişirin. isterseniz daha sonra ızgarada da biraz kızartın.
Bu tarifi ünlü İtalyan  pastacılar kralı Buddy Valastro tv programında yapmıştı. Ben de hemen yazdım ve uyguladım. Harika oluyor. Mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder